Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнала нафта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    ...... замръзна обикновена ли е или Алпин дизел?
    Alpin!
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Че що се чудите? Преди година- две имаше проба от 15 произволни бензиностанции, на нафта. Най- хубавата замръзнала при -19 и не е била от големите вериги... За какво говорим?!
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

OMV продава всичко друго но не и хубава нафта.Не си мислете , че големите вериги имат качествени горива.
        АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
        LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Че що се чудите? Преди година- две имаше проба от 15 произволни бензиностанции, на нафта. Най- хубавата замръзнала при -19 и не е била от големите вериги... За какво говорим?!
          Ако не се лъжа, бяха казали, че при тези тестове пробата на Еко била замръзнала при най-висока температура в сравнение с останалите (-14, -15 ми се върти в главата), но въпреки това до момента никой не е чувал за реален случай на замръзнала тяхна нафта в автомобил. Аз също сипвам от еко елда и досега не съм имал случай да не запали или да замръзне по време на лютите Варненски зими, но то и зимата ни е сравнително топличка, така че не е критерий
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Наложи ми се да пътувам до Варна на 11 и 12 този месец, пътувах рано сутринта и късно вечерта, на места термометъра на колата показваше - 14 градуса ... около Севлиево, Български извор и виадуктите на Витиня. Не съм имал проблеми, карах на автопилот със 140 км/час. Винаги зареждам Super Diesel Лукойл.
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Какво да ви кажа...може и да е внушение.Но заредих преди час, 40 литра на Еко Елда,и може и да си внушавам но като че ли автомобила се държи по-различен начин.Тоест по-добре.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

момчета ас преди 2 години карах камион мерцедес 709 и имах случеи на замразване на нафтата и то пак от ''омв'' как мойе на -10...-11 градуса нафтата да става на каша и да се мандахерцат и бучки от парафин с голимина 2-2 сантима във резервоара.такова нешто до тогава не бях виждал но и това го видях.наляхме му малко бензин загряхме резервоара и филтара сас вряла вода и чак като минах 50-60километра камиона се оправи и заработи нормално.и това ми било нафта,нафта ама друг път по скоро парафин сас нафта!
                Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  Какво да ви кажа...може и да е внушение.Но заредих преди час, 40 литра на Еко Елда,и може и да си внушавам но като че ли автомобила се държи по-различен начин.Тоест по-добре.
                  ами колега и аз мисля да заредя един резовоар от ЕКО ама сподели какво точно е разликата, за да знам какво да очаквам
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                    ами колега и аз мисля да заредя един резовоар от ЕКО ама сподели какво точно е разликата, за да знам какво да очаквам
                    Незнам как точно да го опиша.
                    Амии понеже мястото където ще ми е бъдещият дом е на 20 километра от София и пътувам средно четири пъти до там и обратно по международният път за Калотина.Винаги настъпвам педала до край.И може би за месец за тези две 166-ци имам някакво изградено поведение на пътя.136-та съм я оставил от известно време и карам предимно 140-та.Когато бе малко по-топло /от тази/нощ,палеше без проблем.Но някак не ми доставяше пълно удоволствие като от 156-та.Моята къща се намира на стръмен наклон.На съпругата ми 145-та тръгва без проблем,156-та също.На тази все едно не и достигаше мощност.Днес след случката,пак я настъпих по пътя и се усещаше че нещо спира автомобила.В София източих останалата нафта,заредих на Еко-то на бул.Европа.Сипах и добавка защото се наплаших сериозно.Останах там близо 20 минути.Запали много мазно!Двигателят като че ли не "тракаше" толкова.Осезаемо поемаше по-добре на 2-та и 3-та.Доста голяма разлика на международният път от към достигане на определена скорост,както и изкачване на байра. Осъзнавам че всичко това може да е плод на моето въображение.

П.П надявам се да не е така

Comment

Стига бе не е плод на ничия фантазия ! Ти си осещаш и познаваш колата значи е така ! Не знам за нафтата , но аз си сипвам ОМВ 100 октана и съм доволен за сега дано и така да си остана !!!
                      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Колега, Линкестис, сериозен автопарк!!!
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                          Колега, Линкестис, сериозен автопарк!!!
                          Липсва му само бензиновата 166 нали
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Ако взема и бензинова нали се сещате жената къде ще ме прати да живея

Comment

Не си внушаваш, така е. Като свикнеш с автомобила, минимална промяна в звука ти прави впечатление. Тази разлика съм я виждал при бензините (щото това ми е първият дизел) и то пак при Еко.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Alpin!
                                Не случайно питам, защото и други хора са се оплаквали, че именно Алпинът замръзва.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X